Günümüzde erkek ya da kadın fark etmeden kişiler daha karakteristik ve orantılı bir yüze sahip olmak amacıyla, yüzlerinde oldukça önemli estetik işlemlere ihtiyaç duymaktadır. Yapılan bu estetik işlemler her yaş grubu ile her meslekten kişilere kolaylıkla uygulanabilmektedir.

Son yıllarda sıklıkla karşılaşılan ve yüzde gözle görülür fark yaratan estetik işlemlerinin başında çene estetiği gelmektedir. Kişilerin yüz yapısı ile uyum sağlamayan ve altın oran dengesini bozan çene yapısının, daha hoş görünüme kavuşabilmesi için bu cerrahi işlem tercih edilmektedir. Bu işlem sayesinde kişiyi mutlu eden daha estetik bir görüntü elde edilmiş olur.

Çene Estetiği Ameliyatı

Sıklıkla yapılan çene estetiği ameliyatları, kişinin rahatsız olduğu duruma göre farklılıklar gösterebilmektedir. Bu estetik ameliyatlarının genel amacı yüzün altın oranının yakalanmasına yardımcı olarak, daha hoş bir görünüm elde edilmesini sağlamaktır. Ülkemizde çene estetiği ameliyatı içerisinde yer alan en yaygın müdahaleler ise; çene dolgusu ile çene törpülenmesi işlemi olarak bilinmektedir.

Bu iki işlem uygulanırken yüzün genel yapısına bakılarak bir planlama yapılır. Buradaki asıl amaç yüzün doğallığını bozmadan daha güzel bir görüntü elde etmektir. Yüz yapısı ile uyum sağlamayacak ve mevcut olan durumu daha da kötüye götürecek işlemlerden uzak durabilmek için, alanında uzman olan kişilerden yardım alınmalı ve merdiven altı uygulamalardan mutlaka uzak durulmalıdır.

Çene ameliyatları alt ve üst olmak üzere iki şekilde gerçekleşmektedir. Bu her iki ameliyattan önce bazı kontroller ve hazırlıklar yapılır. Çene ameliyatı operasyonları basit bir işlem değildir. Cerrahi işlemler ile yapıldığı için büyük bir hassasiyet ve özen gerektirir.

Çene Ucu Estetiği

Çene ucu ile alakalı yapılan estetik işlemleri içerisinde bulunan en önemli ve yaygın olanı çene ucuna uygulanan törpüleme işlemidir. Bu işlem; çene ucu olması gerekenden daha uzun ve biçimsiz olan kişilere yapılarak, gayet başarılı sonuçlar alınan bir müdahaledir.

Çene ucu estetiği sayesinde, sadece küçük dokunuşlarla çene daha iyi ve estetik duruma getirilerek mucizeler yaratılabilir. Üstelik bu süreci, kişiler zorlanmayarak çok kolay bir biçimde atlatabilmektedir. İşlem esnasında daha olumlu sonuçlar alabilmek için, bu müdahale burun estetiği ile yüz germe operasyonlarıyla da desteklenebilir. Fakat bu, hastanın insiyatifine kalmış bir durumdur.

Çene Ucu Dolgusu

Memnuniyet duyulmayan çene ucunun büyütülmesinde birden fazla yöntem kullanılmaktadır. Örneğin; yağ enjeksiyonu, dolgu maddesi enjeksiyonu, çene ucuna protezler yerleştirilmesi ya da çene kemiklerinin cerrahi müdahale eşliğinde kesilerek ön tarafa doğru ilerletilmesi yöntemleridir.

Çene Ucunun Törpülenmesi

Çene ucunun rahatsız edecek derece de ileri ya da büyük olması durumlarında ise başvurulan yöntemler; çene ucunun cerrahi operasyonla kesilerek arka tarafa ya da yukarıya doğru geriletilmesi veyahut da çene ucunun törpülenmesi işlemleridir.

Yapılan bu müdahalelerde dikkat edilmesi gereken hususlar ve bilinmesi gereken bazı noktalar yer almaktadır. Bu detaylar ise şu şekildedir:

  • Çene ucu ameliyatı genel anestezi altında yaklaşık olarak 1-2 saat sürmektedir,
  • İşlem sonrasında bölgede şişlikler ve morluklar meydana gelebilir ancak bu durum geçicidir,
  • Ameliyattan sonra oluşacak ağrı için doktorunuz gerekli olan ağrı kesici desteğini size sunacaktır,
  • Operasyondan sonra kişi 1 hafta kadar dinlenmeli ve yüzüne darbe almamaya dikkat etmelidir,
  • Ameliyattan sonra ilk birkaç gün katı gıdılardan uzak durulacak sıvı gıdılar alınmalıdır.

Ayrıca çene ucuyla alakalı yapılan işlemlerden birkaçı da kısa olan çene yapısını uzatabilmek amacıyla, ilgili bölgede protez vida kullanılması ya da kemiğin ilerletilmesidir. Bu protez vidaların hiçbir zararı yoktur ve ömür boyu kullanılmaktadır. Ayrıca bu işlem için çene dolgusu yaptırmakta bir başka alternatif olmaktadır. Bu bağlamda çenenizde ihtiyaç duyulan gerekli cerrahi müdahale için mutlaka bir uzmanla görüşme sağlayarak destek almanız gerekmektedir.